Dermo Care is green!

 

Caring for the planet

Duurzaamheid vinden we erg belangrijk. Vooral ook voor onze kinderen! Daarom zijn we enorm trots dat we onze verpakkingen een stuk duurzamer hebben kunnen maken: Vanaf nu zit alle Dermo Care shampoo en bad&douche in flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic. Bovendien is de inhoud 100% vegan, zonder parabenen, 100% zeepvrij en zijn de ingrediënten voor 90% van natuurlijke oorsprong. En uiteraard wordt geen enkel product van Dermo Care getest op dieren. Je kunt je kindje dus met een goed gevoel laten badderen met de favoriete helden van Dermo Care. Of het nou Paw Patrol, Bing, LOL Surprise of SpongeBob is.

 

           

 

100% gerecycled plastic flessen

Voor de flessen gebruiken we plastic afval, dat weggegooid is door de consument. Het consumenten plastic wordt grotendeels ingezameld in Nederland en in Nederland tot hoogwaardig nieuw te gebruiken basismateriaal (granulaat) gemaakt. Zo dragen we bij aan het reduceren van de kunststof afvalberg. Dit granulaat is weer de grondstof voor onze nieuwe plastic HDPE flessen. Zonder kwaliteitsverlies. De Dermo Care doppen zijn gemaakt van 100% gerecycled PP-materiaal. Uiteraard wordt al het recycle materiaal goed gereinigd, zodat het volledig schoon en gelijkwaardig is aan puur, virgin materiaal. Elke batch wordt uitvoerig gecontroleerd, voordat het gebruikt mag worden. Want veiligheid staat natuurlijk voorop.

90% natuurlijk oorsprong en 100% vegan

De samenstelling van de formules wordt heel zorgvuldig gedaan: 90% van de formule is afkomstig van natuurlijke oorsprong en de formule is volledig vegan. Dermo Care formules bevatten geen parabenen, zijn zeepvrij en de gebruikte milde parfums zijn vrij van allergenen, om zo irritaties van de gevoelige kinderhuid te voorkomen.